Translate

2021/11/27

44 dagar av häxkonst - dag 10

 ☽✪☾ Ditt soltecken
Dagen ämne är spännande, jag gillar ju astrologi också. Skriver veckans- och månadens horoskop i min astroblogg ”Kaylas astroblogg” men nu var det häxbloggen och dagens ämne...

Ditt soltecken - eller ditt stjärntecken, som man också säger, är grundplåten för din personlighet. Soltecken avgörs av vad solen står i för tecken när du föds. Ditt soltecken kännetecknar hur du agerar i olika situationer. Det styr din kärna och din identitet. Det avslöjar också vilka människor du trivs med, och vilka du helst inte umgås med.

Soltecken berättar det mest grundläggande om dig som person. Det är vem du är utan att tänka på det: skulle du beskriva dig själv med tre snabba ord skulle de nog baseras på ditt soltecken. Man kan säga att ditt soltecken, tillsammans med ditt måntecken, är en av grundstenarna i din personlighet och hur du agerar i ditt vardagsliv. Visst är det enkelt att generalisera utefter soltecken, men man ska heller inte glömma att solen ÄR universums mittpunkt och därmed även astrologins.

Jag är född i vågens tecken med ascendenten i stenbocken. Ascendenten är masken utåt, hur du vill att andra ska uppfatta dig. Ascendenten handlar om vilket första intryck du ger och hur du beter dig bland människor som du inte är så nära.

Vågen är det enda stjärntecknet som inte symboliseras av ett djur utan av en våg. Vågar har en mycket stark rättskänsla och väger fördelar och nackdelar innan de tar beslut. De samarbetar gärna och söker harmoni i alla relationer. Starkt sinne för diplomati och är bra på att fatta rättvisa beslut utan att blanda in känslorna, vilket kan få dem att verkar vara en aning kalla. Vågar vill ha balans och harmoni, söker sig gärna till vackra omgivningar och vackra människor. De har en utsökt förmåga att se hur färger och former passar ihop och passar bra som fotografer, konstnärer eller musiker. Vågar tycker inte om gräl och kiv därför att det stör deras balans. Detta leder till att de ofta undviker konflikter och kan anses som mesiga. Vågar är däremot bra på att kompromissa och finna en lösning för båda parter. De är mycket charmerande, sociala och anpassningsbara. En våg vill gärna ha en partner för att känna sig hel.

Mitt soltecken Vågen, eller Libra som det heter i engelsktalande länder, är ett stjärntecken vars styrkor är samarbetsvillighet, diplomati, älskvärdhet, rättvisa och social förmåga. Svagheter är obeslutsamhet, konflikträdsla, långsinthet och självömkande. När vågen mår som bäst är det en social, rolig och hjälpsam person som är en god lagspelare.

Vågen är ett lufttecken, vilket gör dem intelligenta och skarpsinniga. De älskar att inspireras av god litteratur, intellektuella diskussioner och intressanta människor. Venus, som styr vågen, gör att vågen är en stor älskare av vackra saker, kvalitet är viktigare än kvantitet. De omger sig gärna med konst, musik och andra vackra saker. Av naturen fungerar de bra i grupp och gillar därför att jobba i team. De avskyr att vara ensamma, relationer är viktiga för vågar.

Vågar har jämna temperament och är ofta öppenhjärtiga människor. De är livsnjutare och gillar avkoppling, mat, dryck och sällskapsliv. Ibland kan det dock bli för mycket av det goda och de kan bli lata. Därför behöver de ofta bli motiverade för att få någonting gjort. 

Vågen gillar balans och rättvisa. Vågen är moralens stjärntecken. Vad man bör och inte bör göra är viktigt för dem. Deras ideal är balans, rättvisa och harmoni. De har lätt för att förlåta oförrätter och misstag, men de glömmer dem inte. Eftersom goda relationer är viktiga för dem, tvekar de oftast inte att ge människor en andra chans. Dock är de intelligenta nog att lära sig av sina misstag och kommer att minnas vad som hänt så att de inte gör om samma sak igen.

Vågar drivs av ett stort rättvisepatos och är fridsamma. De gör allt för att undvika konflikter, är diplomater och vill alltid mäkla fred närhelst det går. Omgivningen vet att vågar för det mesta uttrycker en balanserad och genomtänkt åsikt, vilket gör att de är en tillgång när det uppstår schismer mellan människor. Men när vågen tvingas välja sida blir de obeslutsamma och har svårt att hitta sin egen ståndpunkt i frågan.

Fast dekad (född 3-12 oktober)
Här är vågens värderingar ordentligt stadfästa. Den som har solen i denna del av vågen har moget resonerat sig fram till sina värderingar och håller fast vid dem. Principmänniskan som är svår att rubba, omöjlig att fresta och ytterligt konsekvent. Det logiska sinnet sviker sällan, känslorna blir inte ofta så starka att de kröker deras logik, varför somliga ser den fasta vågen som kallsinnig. Bakom den städade ytan finns dock en motivation som ofta är den vackrast tänkbara - människors väl, frid och harmoni. Människor med solen i denna del av vågen är etiker på djupet. De lever sitt liv efter sina egna stränga, fasta principer, men har ringa intresse av att tvinga detta på andra. De mår illa av oro och ouppgjordheter, och de är de bästa medlare och konfliktlösare. Den fasta vågen vill ha ordning på sitt liv, drar sig inte för stora eftergifter eller kostsamma kompromisser, men minns oförrätter näst intill evinnerligheten.

Vågens strävan efter att vara omtyckt kan resultera i att de gärna drar till med små vita lögner för att undvika motsättningar. Eller också kan de utveckla en manipulativ sida för att få som de vill. Vågens sociala behov kan göra att de lätt blir osjälvständiga och har svårt att välja, de kan hålla på länge med att väga för och emot. När beslut väl är fattat kan det vara försent, även om det förmodligen var ett genomtänkt och bra beslut. 

Vågen och kärlek
Vågen är helt ointresserad av praktiska saker och har tummen mitt i handen. Vågen föredrar att tänka och på så sätt lösa problem, inte genom att använda händerna. Och eftersom de är charmiga, och ibland manipulativa, har de lätt att få hjälp från sin omgivning med tråkiga saker som de inte kan eller har lust att göra. Särskilt det motsatta könet fascineras av vågen och nästan slåss om att få hjälpa till.

Vågen behöver kärlek, närhet och vara i en relation. Blir de ensamma hittar de snabbt en ny partner. Och eftersom vågen har stor social kompetens och älskas av nästan alla, tar det sällan särskilt lång tid innan de träffat en ny. En våg som är singel kan byta partner ofta men i en relation är de trogna. Som älskare är de uttrycksfulla, kreativa och balanserande. De gör allt och lite till för att behaga sin partner. Deras hängivenhet gör dem till kärleksfulla älskare. Vågen är barnkär, vill ha en stor familj och har starka familjevärderingar.

Planet: Venus.
Symbol: Balansvågen.
Ängel: Ariel.
Färg: Rosa, lavendel.
Växt: Hortensia, ask, äppleträd.
Metall: Koppar.
Kristall: Safir.
Tarotkort: Måttligheten.
Motto: Jag väger!
Nyckelord: Balans.
Element: Luft.
Turdag: Fredag.
Kvalitet: Ledande.
Polaritet: Positiv.
Positiva drag: Behaglig, romantisk, vänlig, diplomatisk.
Negativa drag: Flirtig, vankelmodig.
Känsligaste kroppsdel: Diafragman, ryggraden, njurarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar