Translate

2022/01/01

31 dagar med magi, dag 1

☽✪☾ Ljusbesvärjelse (Candle spell)

Ljusmagi – en allmän besvärjelse som alla som tror på den kan göra. Allra enklaste ljusmagin är att ta och tända ett ljus, sen skriva ned din avsikt på ett papper i samma färg som ljuset. (Se färger sist i inlägget.) Sen bränner du pappret i en brandsäker skål. Ljuset måste brännas helt för att förtrollningen ska kunna slutföras.

Välj ett ljus av lämplig färg för det du önskar arbeta med. Om du vill rikta något mot dig själv, rista in det från toppen av ljuset till botten. Om det är något du vill skingra/lämna ifrån dig, skriv det från botten till toppen.

Ljusmagi, precis som den mesta magin, görs bäst efter mörkrets inbrott. För att dra något till dig, börja besvärjelsen på en nymåne, för att skingra den, börja på en avtagande måne. Tänd ljuset och visualisera starkt vad du vill uppnå så länge du kan behålla koncentrationen. Blås sen ut ljuset. Upprepa proceduren nästa natt, och igen varje natt tills månen har blivit avtagande. Gräv ner eller bränn stearinljuset - Kasta det inte. Prata inte om besvärjelsen, och, när det är gjort - glöm det.

Då stearinljus började tillverkas i olika färger, började man inom hoodoon bruka dem i association med vad deras färg representerade och det görs även idag. Följande färgassociationer är de vanligaste idag:

Vit: för alla typer av syften men främst välsignelser, ny start på saker, hälsoarbeten och spirituella ändamål. (vitt var i gammal kongolesisk tro symbolen för ande, död och livet efter detta).
Röd: passion, hetta, fysisk kärlek och styrka men även ibland för beskydd. Även denna färg används ganska allround. I det gamla Kongo var detta färgen för bandet mellan himmel (vit) och jord (svart) och de krafter som fanns däremellan vilket ibland kan spegla en användbar signatur.
Rosa: vänlighet, framgång, kärlek, vänskap
Grönt: pengar, jobb och ekonomi. Dels på grund av dess associationer med att ”vara på grön kvist” och att många växter och träd är gröna året runt och behåller sin rikedom, men även för att dollarsedlar är gröna.
Svart: förbanna, förgöra, orsaka crossed conditions och sätta jinx på och allt som har med skada att göra.
Blå: beskydd, trohet, vila, lugn, hemfrid och även välsignelser. Ofta på grund av havets och himmelens blå färg.
Orange: för succé och framgång. För att öppna väg.
Gul: attraktion (solen och guldets gula färg), mental aktivitet och skarpsinne.
Brun: rättegångssaker, situationer där andra ska fatta beslut gällande dig.
Lila: kraft, styrka, dominans, auktoritet. (på grund av att purpur och lila en gång var förbehållet auktoriteter och kungligheter.) 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar