Translate

2022/01/02

31 dagar med magi, dag 2

☽✪☾ Write a petition paper

Petitionspapper är papperslappar med en önskan, begäran, något du vill dra till dig. En kort fras, en symbol eller ett sigill som motsvarar syftet med ditt magiarbete, skrivs eller ritas på lappen. Petitionspapper placeras oftast under ett ljus, läggs i en mojobag eller i en flaska.

Vilket papper du använder är upp till dig, du kan riva (använd inte sax) en liten bit från en brun papperspåse eller ett vitt skrivarpapper, eller så kan du använda handgjort pergament. Använd inte ett papper med trasiga kanter, då sipprar magin ut.

Som en allmän vägledning för att använda petitionspapper ska du skriva din önskan på papperslappen 3 gånger, vrid sedan papperet 90° medurs och skriva din önskan igen 3 gånger ovanpå de första. Petitionspappret ska sedan smörjas (kläs) med en lämplig oljeblandning.

Du kan förstärka besvärjelsen genom att använda färgat bläck för att skriva på ditt papper, t.ex svart bläck för skydd och omvända trollformler, eller grönt bläck för pengabesvärjelser. I traditionell hoodoo-praxis skulle endast rött eller svart bläck användas, och ofta skulle det vara duvblod, drakblod eller fladdermusblod. Du kan använda riktigt blod men döda inte djur bara för att använda deras blod i magi. Du kan fråga ditt lokala slakteri, även om jag tror att de kanske har svårt att leverera drakblod, men man vet aldrig...

OBS! Petitionspapper ska inte förväxlas med namnpapper. Namnpapper har en persons namn på, den avsedda mottagaren av besvärjelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar