Translate

2022/01/05

31 dagar med magi, dag 5

☽✪☾ Cord magic/Knutmagi

Knutmagi är roligt tycker jag, det är oxå en övning som ingår i min häx/magikurs, så mina elever får öva på det. 

Häxans stege är en gammal teknik att utföra en formel, och ganska enkel att göra. Du behöver en bit garn, silkesgarn är trevligt, men vad som helst duger – som en bit snöre, ett skosnöre, en sjal eller slips, etc…

Innan du gör din häxans stege måste du först vara klar över vad det är du vill uppnå. Häxornas stege kan användas för vilket syfte som helst, men den är bäst att använda för att skapa någonting som uppnås genom en pågående process – som en ökande förmögenhet, lära sig en särskild förmåga, minska i vikt, etc – snarare än någonting som uppnås på en enda händelse.

Som alltid kom ihåg ”Gör som du vill, men skada inte någon”. Och börja med överkomliga mål – kunnighet byggs genom övning.


En del traditioner säger att den ska vara 9 fot lång (275 cm). Några traditioner använder det här repet som bälte och bär det runt kappan i cirkeln. Det är nog bäst att reservera det till magiskt bruk, då det är ett magiskt verktyg. När det inte används kan det förvaras i en bit rent tyg.

Ett användningsområde för det här repet är kraftlagring. Häxan sitter för sig själv (eller i vart fall på avstånd från de andra) och mässar medan hon håller repet. När kraften börjar bygga sig upp tar häxan en paus lite nu och då och knyter en knut på repet.

Den första knuten knyts i den ena ändan (det kan vara en smart idé att märka den här änden på något sätt, så att man vet vilken man började med) med orden ”Med knut en, börjar formeln”. Hon går tillbaka till mässandet, kanske vaggar lite fram och tillbaka eller från sida till sida, till hon känner att det är på tid med en ny knut. Knuten knyts i andra ändan av repet med orden ”Med knut två, blir den sann”. Så tillbaka till mässandet.


Medan hon mässar, visualiserar hon vad hon vill ha och fokuserar kraften. Så fortsätter det, mässande och fokusering och knytning av en knut. Medan kraften växer, blir det flera knutar tills det är nio knutar på repet. De knyts i ett speciellt mönster med tillhörande ord här är knutmönstret med tillhörande ord:

Med knut en börjar formeln
med knut två blir den sann
med knut tre så ska det ske
med knut fyra lagrar jag denna kraft
med knut fem lever formeln
med knut sex är formeln fast
med knut sju förändring sker
med knut åtta är ödet bestämt
med knut nio vad gjort är mitt.

Tekniken som används till häxans stege har många variationer. Dessa kan öka effektiviteten av den för att din tillknytning till den blir starkare.

Variation 1
Gör din häxstege av flera snören med olika färger. Till exempel kan du utföra en framgångsformel genom att kombinera ett grönt snöre (för fertilitet och överflöde) med ett gult snöre (för succé). För psykisk utveckling kan du välja ett mörkblått snöre (för psykiska förmågor), ett ljusblått snöre (för kommunikation och lärdom) och ett violett snöre (för andlig vägledning).

Variation 2
I stället för att knyta en enkel knut, knyt in något i knuten. Du kan använda pärlor, kvistar, fjädrar eller något annat. Knyt in en i varje knut medan du utför formeln. Användelsen av fjädrar är en väldigt gammal tradition för den här typen formel.

Vid knytandet av den nionde knuten fokuseras all energi in i repet och knutarna med en slutgiltig visualisering av målet. Kraften är rest och lagrad i repets knutar. Ramsan kan såklart varieras i det oändliga.


Det finns gamla träristningar från medeltiden, som visar att häxorna sålde knutna trådar till sjömän. Dessa skulle ha vind i sig, så att när sjömannen behövde vind knöt han bara upp knutarna och fick den. En knut för en lätt bris, två för stark vind och tre för kuling!

Varför skulle man villa lagra en formel? För vissa arbeten är när man gör dem väldigt viktigt. Till exempel kanske du vill att något konstruktivt ska hända. Men den bästa tiden för sådan magi, är när det är nymåne, Utför du din konstruktiva magi under tilltagande måne? Nej, du gör det tidigt, vid fullmåne med ett snöre. Nu är kraften där, rest på rätt sätt, men lagrad för att användas senare.

Du har nio knutar. Även om de är knutna i en ritual, måste de knytas upp en och en. En per dag i nio dagar. Knyt upp dem i samma ordning som de blev knutna, INTE motsatt! Med andra ord, på första dagen knyter du upp den första knuten, den andra dagen den andra knuten och så vidare. På detta sätt sparas den nionde knuten till den nionde dagen. Den knuten som har mest kraft och knöts i klimax av ritualen.

Varje dag, innan du knyter upp en knut, koncentrera dig om vad som ska hända medan du gungar fram och tillbaka för att bygga upp kraft. När du knyter upp knuten, släpper du ut kraften med ett litet skrik. Kom ihåg att det är en bra idé att veta vilken ända som är vilken, så märk repet innan du knyter knutarna (märk alltid samma sida).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar