Translate

2022/01/07

31 dagar med magi, dag 7

 ☽✪☾ Poppet or doll magic

Poppets är dockor som används i sympatisk magi, de är designade i likhet med individer för att representera dem i trollformler för att hjälpa, läka eller skada. Ordet "poppet" kommer från medeltiden i England, vilket ursprungligen betyder en liten docka eller ett barn (källan till den moderna termen för kärlek), men användningen av dockor för att påverka en persons öde går mycket längre tillbaka i tiden.


På egyptisk tid använde fiender till farao Ramses III vaxbilder av honom för att åstadkomma hans död. På 300-talet f.Kr. skrev den grekiske poeten Theocritus om hur en bondflicka Simaetha använde erotisk magi på sin frånvarande älskare Delphis för att få honom att återvända till henne genom att smälta och bränna vaxdockor. Prinsessan Caroline av Brunswick å andra sidan ska ha stuckit stift i vax-totemer av sin man, den blivande George IV, i hopp om att påskynda hans bortgång (hon lyckades inte). 

I min häxkurs har jag en övning där eleven får göra en ”docka”. När dockan väl är skapad, finns det ett antal symboliska sätt att stimulera den önskade effekten. Den mest berömda är genom att använda nålar. Dom flesta människor tror att du sticker nålar i dockan för att orsaka smärta eller skada på någon – det här är vad de har sett på tv eller i filmer. Faktum är att vad du gör är att placera nålen i det område dit du vill fokusera energin. Nålarna ger dig något att koncentrera ditt fokus på, och en del människor tycker också att det hjälper till att fysiskt leda energin. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar