Translate

2021/12/29

44 dagar av häxkonst, dag 42

 ☽✪☾ En favorit; naturande.

Ute i naturen kopplar jag av helt och laddar batterierna. Här får jag också kontakt med naturandarna. De ger mig energi och även råd och vägledning ibland. Någon favorit har jag inte direkt, men jag dras mest till älvor, vättar, alver (småfolket) som jag kallar dem.

Även du kan både förnimma och ta kontakt med olika naturväsen, bara du lär dig när, hur och var du kan göra det.

Naturandar visar sig i många olika gestalter. Det finns vittnesmål om bl.a. alver, vättar, tomtar, älvor, sjöjungfrur, jättar, sjöodjur, drakar, troll och mycket annat.

NÄR?
Energierna är särskilt starka vid växlingspunkterna mellan de olika årstiderna då dimensionerna mellan vår värld och naturandarnas värld är mindre åtskilda och det är enklare att förnimma alla naturväsen.

Det är tiden runt Valborg, då naturandarna plötsligt blir synliga under sin färd till sina sommarboningar. Den här högtiden ligger nära den gamla fornnordiska sommaren som inleddes den 13 april. Om du vill se naturväsen vid den här tidpunkten ska du bege dig till resta stenar eller stencirklar. Det finns många vittnesmål om personer som sett en upplyst dörröppning i stenen och hört ljud av musik och stoj inifrån. Du får gärna betrakta dig, men inte närma dig. Då kan det gå riktigt illa.

Om du vill se älvor ska du befinna dig på en naturskön plats nära vatten en majmorgon i gryningen.

Under midsommar, som tidsmässigt ligger nära sommarsolståndet, är den tid på året då naturandarna som vänligast och mest lättillgängliga. Skeppssättningar, stenlabyrinter och stencirklar är bra platser att både få syn på och kontakta naturandar.

På Halloween den 31 oktober (och början på den fornnordiska vintern 14 oktober) är naturandarna mindre vänligt inställda till oss människor och då drar onda andar fördel av de svagare skiljelinjerna mellan det förflutna, nuet och framtiden för att ställa till med elaka upptåg. För att skydda dig kan du placera en pumpa med ett värmeljus eller vitlök i fönstret. Det kan också dra till sig vänliga naturandar.

På julafton eller midvintersolståndet (21 december) ska du vara snäll mot alla naturväsen i din närhet. Du kan ställa ut gröt åt hustomten, gräva ner små kristaller på en välkänd plats för naturandar och kasta ut småmynt åt vattenandarna i närmaste sjö. Detta kan du göra när som helst under julhelgen för att få extra mycket tur.

Andra dagar som lämpar sig för möten med naturandar är de gamla bondehögtiderna, alla fredagar och vid fullmåne. Däremot bör du inte störa dem på torsdagar, som är en vilodag.

HUR?
Om du är tyst och sitter alldeles stilla, känner du kanske en allt starkare andenärvaro tills du hör ett ganska högljutt men vänligt tjattrande och kan se hur någon pilar runt snabbt i gräset och kanske skymta något grönt och ljusstrålar. Låt ögonen slappna av och ha tålamod så får du kanske till och med se en älva eller annat naturväsen.

Det absolut viktigaste är att alltid respektera att naturväsen är mycket annorlunda, och att det inte är säkert att de välkomnar dig till sin boning. Om det plötsligt blir dimmigt eller kyligt runt dig eller om du hör argt muttrande istället för viskningar i buskarna eller gräset, då är det dags att gå därifrån.

När du känner att det är dags att gå eller när andenärvaron minskar, tacka dem, lägg en liten kristall nära platsen och gå därifrån utan att se dig om.

Naturandar gillar hästar och katter men inte hundar.

VAR?
Det finns många platser där du kan möta naturandar. En säker plats är nära uråldriga platser och gamla begravningsplatser där energilinjer korsar varandra, eller på alla ställen där ortsnamnen är kopplade till troll, jättar eller dvärgar eller där det finns lokala sägner om en klippa eller bro.

Följ gamla vandringsleder och låt fötterna känna av eventuella ley-linjer och känn om det finns några vibrationer eller om det stiger upp värme. Om du vill kan du använda en pendel.

Titta på en karta över området och märk ut alla ställen där historiska platser och klosterruiner eller kyrkor ligger i rak linje. När du vandrar, börja vid en av dina utmärka platser och gå sedan framåt så rakt du bara kan.

Du kan även köra (eller varför inte cykla?) runt mellan uråldriga platser, kyrkor, sjöar, längs din raka kartväg, om det handlar om långa avstånd. Stanna till och utforska varje plats.

Älvringar är också platser med många naturandar. Älvringar (eller häxringar) är cirklar av oätliga svampar.

Naturandar finns det även gott om på platser med älvablommor i överflöd. Det är bl.a. blåklocka, klockhyacint, gullviva, ormbunke, fingerborgsblomma, liljekonvalj, primula, tistlar, timjan och blommande johannesört. Det gäller också platser där smörblommor, tusenskönor och blåstjärnor växer i en naturlig cirkel. Leta efter fyrklöver då den ger dig förmågan att kunna se naturandar när som helst.

Du kan också leta efter naturandar vid älvaträd som fläder, hagtorn, tall, pil, ek, ask och törne. Traditionellt betraktas utrymmet mellan två ekar ingången till älvornas rike.

Naturandar finns också i din närhet, ja även hemma hos dig (även om du bor i lägenhet mitt i stan.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar