Translate

2021/12/04

44 dagar av häxkonst, dag 17

 ☽✪☾ Bild av naturen (eldelementet)

Att elda är mysigt, för visst é det nåt speciellt med rökluktande kläder, eldsvid i ögonen en sen kväll på stranden, eller en hösteftermiddag i skogen. Och vi har väl alla firat valborg och sjungit in våren.

Vi häxor ser elden som renande, jag brukar elda när jag vill bränna bort något gammalt och släppa in nytt. Jag bränner också lappar med önskningar, eller kottar till nyår med förhoppningar om vad det nya året ska inbringa.

Eldmagi är passion, sexualitet, energi, helande och utveckling. Den är den mest fysiska och samtidigt den mest spirituella magin av alla. En ritual där eldmagi styr kan innehålla, upp eldning av bilder, örter, ljus mm. Magin utövas gärna nära hjärtat, med olja, vid en brasa i en skogsglänta eller brevid ett ensamt stearinljus. Eldmagin är maskulin.


Eld representerar själva livet; lågan som tänder initiativet till att vilja föröka sig. Om du ber fader eld om hjälp i en besvärjelse eller ritual, kan du se hur du kan få livsglädje i ditt liv, ge och ta emot kärlek, samt hur du ska agera för att allt ska bli som du vill.

När du gör en ritual eller besvärjelse med eld, kan det ibland vara lättare att göra något konkret samtidigt för att bibehålla fokuseringen, till exempel hålla det primära redskapet över eldslågan då du önskar ta del av dess kraft.

En annan metod är att tända ett bål eller en brasa; historierna är många som berättar om syner och varsel man fått i lågornas sken, och att bränna något du vill bli av med är en mycket bra eldmetod, eftersom du fördriver det du inte längre vill ha eller behöver, och kan således inte heller ta eller få tillbaka det du har bränt upp.


Om du som jag, har en väldig respekt för eld, och inte vill riskera att sätta hela området i brand, fungerar det lika bra att använda värmeljus i din brännare, eller levande ljus till en ritual eller besvärjelse. Färgen på ljuset varierar beroende på vad du vill uppnå, för huvudsaken är att du relaterar färgen till ditt ändamål.

Om du utför en besvärjelse där ljusen skall brinna dygnet runt under några dagar, är det bäst att planera in en sådan ritual då du är ledig under en längre tid, till exempel semester eller långhelg eftersom ljusen inte får slockna förrän tiden har gått ut. Lättast är att byta ut ljusen innan lågan börja flämta, för att inte riskera att de slocknar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar