Translate

2021/12/11

44 dagar av häxkonst, dag 24

 ☽✪☾ Ditt måntecken

Ditt måntecken visar dina känslor och känslomässiga reaktioner, hur du upplever och reagerar på din omgivning. Månen symbolisera det inre och känslolivet. Ditt undermedvetna jag helt enkelt. Mitt måntecken är vattumannen.

Månens placering är nästan lika viktig som solens och ofta visar månens placering en helt annan personlighet än ditt soltecken. Månen visar dina känslor och känslomässiga reaktioner, ditt undermedvetna jag och hur du upplever och omedvetet reagerar på din omgivning!

Obs! Efter ascendenten och MC (medium coeli) ändras måntecknet snabbast, den byts ca 1,5 gånger per dag så bara en timme fel på din angivna födelsetid kan ge ett helt annat stjärntecken. Tillsammans med solen och ascendenten bildar månen den treenighet som delar på personens jag i horoskopet. Dessa tre är därför de mest avgörande för hur du är som person. Deras påverkan är stor i det personliga horoskopet då de står för hur vi är som enskilda individer och hur vi agerar.

Månens placering i ditt horoskop är nästan lika viktig som solens, men månens påverkan handlar om ditt känsloliv. Den hör ihop med dina omedvetna och spontana känslomässiga reaktioner. Det är reaktioner som kommer av betingelser, såsom minne och inlärda vanemönster. Månens påverkan är mer hårfin, eftersom den hör ihop med den personlighet som finns på djupet; dina känslor och ditt undermedvetna jag. Den visar hur du reagerar på din omgivning utifrån just ditt sätt att se och under förutsättningar när du inte måste vakta på ditt uppförande. Ofta visar månens placering en avsevärt annorlunda personlighet, en sida som har utvecklats genom känslor, uppfostran och vanemönster.

VATTUMANNEN I MÅNEN - Mitt måntecken
Det här är en analytisk och tänkande måne och det är innovativa Uranus som påverkar de känslomässiga processerna. Månvattumannen är en intelligent varelse som har förmåga att ta distans till sina känslor och tänka igenom vad de tycker är rätt. De är alltså inte styrda av sina känslor utan resonerar sig fram till dem. De är logiska i sina resonemang och väldigt vänskapligt inställda till mänskligheten men gillar inte att ha människor alltför nära inpå livet. Det måste finnas ett visst svängrum i relationerna för att månvattumannen ska må bra. De är smarta, analytiska, kanske psykologiska eller t o m vetenskapliga i sin hållning till andra. Rättvisa och jämlikhet är honnörsord här. De vill förstå hur och varför allting hänger samman och varför vi människor reagerar och tänker som vi gör. Det är ett fast tecken så deras känslor är stabila, lojala och pålitliga. De är sociala, trofasta och sällskapliga. De man finner i detta tecken är underbara vänner.

Eftersom du är mycket oberoende och självständig kräver du att under alla förhållanden få göra som du själv vill. Du blir trilsk och omedgörlig om någon försöker valla in dig i någon fålla eller på annat sätt försöker forma din karaktär. Du vill inte heller vara "som alla andra" eller bara följa med strömmen. Svallande känslor är inte något som attraherar dig. Nej, du uppskattar när känslor hålls under kontroll, både när det gäller dig själv och hos andra. Du anser inte att man kan lösa känslomässiga problem och komplikationer med känslor heller. Alla problem ska lösas med intellekt och förstånd. Men du kanske ändå ska försöka vara lite överseende med de som har lätt för att visa sina känslor eller lever ut dem ibland. Kom ihåg att inte alla är så sansade och objektiva som du är.

NYCKELORD – SJÄL
Vattumannens känslor är ofta djupa och tungsinta och vattumannen kan ofta gå och fundera och vända och vrida på livets stora frågor vilket gör att vattumannen lätt kan drabbas av ångest eller depressioner. Men vattumannen är också mycket solidarisk, vidsynt och tolerant och älskar att debattera och diskutera med olika människor. Vattumannen är med andra ord en ganska komplicerad personlighet, de är oberäkneliga, okontroversiella men också väldigt charmiga och vänliga.

VATTUMANNENS BRA EGENSKAPER

En riktig idealist
Fördomsfri
Originell och uppfinningsrik
Intellektuell och framåt
Älskar överraskningar
Rolig och vänlig
Lojal och har många vänner

VATTUMANNENS MINDRE BRA EGENSKAPER

Kan bli okänslig och distanserad
Oberäknelig som taktlös
Tankspridd och disträ
Kan vara kylig och avståndstagande i kärlek
Egensinnig och oberäknelig
Fixerad vid sina åsikter

MÅNEN I VATTUMANNEN
Det finns inga som är så uppmärksamma och observanta som människor med månen i vattumannen. De har helt enkelt mvg i att studera och analysera mänskligt beteende. Deras fria och gränslösa i sin personlighet, och har en benägenhet att känna sig lite annorlunda och udda, speciellt medan de växer upp. Totalt ointresserade av att följa strömmen kan vattumans-månen ofta upplevas som något av en enstöring som kör sitt eget race, samtidigt som de är otroligt kärleksfulla i sina relationer. De bär ofta på en inre känsla av att de inte riktigt passar in, vilket leder till att de ofta kör ganska hårt på olika försvarsmekanismer om de blir utmanade eller konfronterade. Det är viktigt för vattumans-månen att aldrig bete sig förutsägbart, att förvirra sin omgivning eller komma med idéer och uttalanden som skakar om andras tankemönster.

Deras uppgift och drivkraft i livet är att upplysa andra om saker de missat genom att fokusera på detaljer, istället för att se bortom konventionella idéer och tankar. Starkast i personligheten för dessa individer är den idealistiska och progressiva ådran, och det är ofta denna som de beundras för. Problemet för dem är att de ofta förnekar eller ignorerar en del känslor som de anser sig stå över, såsom svartsjuka, habegär eller rädsla, för att försöka stå över vad de anser vara ”småsaker”. Om det här pågår under ett längre tag kan de lätt bli känslomässigt blockerade, distanserade och frånkopplade. Vattumans-månen har en stark och rebellisk vilja, som ofta syns hos dem tidigt. Deras behov av att vara självständiga kommer alltid först. Samtidigt bär de på en stark stolthet över sin familj och det kan ibland nästan upplevas som att de skryter om sina nära och kära.


Ofta identifierar sig dessa personer med väldigt höga ideal och nästan omöjliga mål, och trots att de är så skickliga på att förstå andras beteenden och motivation så kan de ibland bli lite hemmablinda och tappa bort sig själva. Den emotionella kontakten inåt är helt enkelt lite glapp. Om de inte rannsakar sina egna målsättningar då och då kan de lätt känna sig lite tomma och förvirrade. Deras humanitära sida, att vara goda medmänniskor och se till andras bästa, är ofta välutvecklad till en hel livsfilosofi, som ibland missar att infatta dem själva. Deras omtänksamhet uppfattas dock inte så lätt hos dem som inte känner dem väl, eftersom de överlag tänker att människor är lika starka och självständiga som de själva är. Men i nära relationer har de full förståelse för alla sorters egenheter och knasiga beteenden.

Så länge vattumans-månen har utrymme att få vara sig själv, vara självständig och inte känna sig fängslad av andra, så är de otroligt pålitliga och lojala, hur motsägelsefullt det än låter. De lever verkligen upp till ordspråket om att inte hålla för hårt i det man älskar. Om de känner sig pressade, som att någon annan kräver saker av dem, tappar de genast tålamodet och blir till ganska opålitliga rebeller. Även om de ibland, i sin envishet, verkar orättvisa för att deras inre logik ser annorlunda ut, så finns det inga som bryr sig så mycket om mänskliga rättigheter, och har så stark drivkraft för att kämpa för rättigheter och jämlikhet. De är känsligare för kritik än vad de låter påskina, och visar sällan vad de egentligen tänker och känner om de inte vill att du ska veta, men ger aldrig upp när de bestämt sig för något. Om de får kritik för något de själva tror på är det inte ovanligt att de fortsätter göra exakt samma sak om och om igen, bara för att bevisa en poäng. De förväntar sig att andra ska acceptera dem precis som de är, på samma sätt som de accepterar andra, och trots sin oförutsägbara personlighet och rebelliska ådra är deras charm ofta oemotståndlig. Ovanliga och oändligt intressanta, vattumans-månen gör världen till en udda och fantastisk plats för alla som är omkring dem. 

Vet du vilket klockslag du är född kan du ta reda på ditt måntecken här.astroguide

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar