Translate

2021/12/03

44 dagar av häxkonst, dag 16

 ☽✪☾ Favorit häxwebbplats(er)

Webbplatser för häxor... Ja det finns en hel del sidor på nätet, alltifrån bra till riktigt dåliga. Svenska sidor börjar bli rätt okej nu, men de amerikanska/engelska é fortfarande bättre.

Jag tänkte jag skulle försöka göra en 10-i-top lista, men det blev några fler...



Wicca.nu

Här kan du hitta information om Wicca på svenska, i ett lättläst och tydligt format. I första hand är sidan tänkt som en källa till grundläggande info, men även en hel del djupgående artiklar också.

http://www.wicca.nu/

Wicca.se
Det här är en sida för sökare, wiccaner och studenter där tanken är att du ska kunna hitta enkel och kortfattad information om wicca. Dock inte bara om vad wicca är utan även information om hur wicca kan se ut. Vi hoppas att vi ska kunna ge dig tips och idéer när det gäller att praktisera wicca, hitta ett coven, veta var det finns aktiva pubmoots eller bara bli inspirerad!

https://wicca.se/

Beccus karlavagn
Intresserad av ockulta ämnen? Då har du kommit rätt! Här finns många undersidor med det mesta inom magi, kristaller, tarot, andekontakt, häxkonst, spådomar mm.

http://www.beccus.se

Ett häxhem
Här kommer du att finna magi, växter, ritualer, spåkonster, personliga alster och massvis med andra esoteriskt inriktade texter. Häxkonst. Besvärjelser och ritualer. Gudar och gudinnor. Häxiga huskurer och grön magi. Astralt. Obe och drömmar. Meditation och andra övningar. Högtider. Tarot och andra spådomskonster. Tecken och symbolik. Änglar. Helgon. Andar & andra magiska väsen. Månen och andra planeter – astrologi.

https://haxhem.wordpress.com

Häxans bibliotek
Detta är den information Linda Ursin har samlat under flera år. Här finns örter, magi, recept, spådom mm. Det mesta kan också hittas i hennes böcker. En del av innehållet från böckerna ansågs dock inte vara lämpligt för Internet, och en del av informationen på nätsidan är nyare.

https://lindaursin.net/library/valkommen/

Nerthus
Det här är en svensk sida om den correllianska wicca-traditionen. Den anser att det ska vara tillåtet att söka både inom andra wicca traditioner och andra hedniska traditioner som t ex shamanska, druidiska källor, asatro m fl. Även andra synsätt och religioner som t ex kristendom, islam, buddism, kabbala och taoism har även de ett värde som bör erkännas. Det som är viktigt för traditionen är att om filosofin inom den correllianska wiccan och den andra traditionen/religionen är i motsats till varandra ska den correllianska traditionen råda när du deltar i verksamhet inom den correllianska traditionen.

http://www.nerthus.n.nu

Magical recipes online
Bra engelsk sida som beskriver sig och sidan så här: Vi består av personer som har dedikerat våra liv för att ge magin till en bredare publik, för att undervisa och att undervisas, för att hjälpa alla till den stora källan till saker som ger glädje och kärlek i våra liv.

https://www.magicalrecipesonline.com/category/witchcraft

Spells of magic
En sida på engelska som tar dig med in i den ockulta världen. Allt från vit magi, svart magi, spells, häxkonst, astral projektion.

https://www.spellsofmagic.com

Naturtro
En webbtidskrift för häxor och andra hedningar. Den här tidskriften är tänkt som en informationskanal och en inspirationskälla. Vi kommer att varva nyhetsreportage med information om vad som händer i hednavärlden. Stort utrymme kommer att ges för intervjuer med häxor och andra naturtroende av olika inriktningar. Vi kommer också att publicera dikter och noveller. Häxor, shamaner och andra hedningar bor utspridda över hela landet, och många saknar likasinnade i sin närhet. Vi behöver nätverk, kontaktpunkter och mötesplatser. Och alla trivs inte på Facebook.

https://www.naturtro.se

OBS! Den 21 augusti 2014 startade Eta Vinterljus Christensson den här webbtidskriften. Sidan uppdateras inte idag, men all info finns tillgänglig.  Eta kommer inte att lägga till något nytt. När hon skriver nu blir det på hennes sida www.vinterljus.com

Tarotguiderna
Magi, tarot, artiklar och bloggportal - Kropp, själ, hälsa & inspiration med över 80 bloggare. Här finns även Vivis Lindes podcast och Youtube-kanal.

https://tarotguiderna.se

Herb-magic
Bra engelsk sida. Mycket om örter, både vanliga och magiska för örtmagi, spells för kärlek, lycka, pengar, hälsa, skydd och framgång.

http://www.herbmagic.com

Wicca.com
Mycket bra engelsk sida. En av de äldsta och största wiccasidorna på internet! Här finns det mesta. Här kan du utforska länkar till flera hundra sidors information om häxa, wiccan och hednisk livsstil. Lär dig mer om hedniska helgdagar, gudinnan och guden, månfaser, djurguider, ljusmagi, örter, jordmagi och mer. Böckerna, smycken och wiccan-tillbehören du behöver hittar du i deras webbutik.

https://www.wicca.com

Wicca spirituality
En engelsk sida som säger sig vara vad wicca verkligen handlar om. På den här webbplatsen lär du dig vad som ligger till grund för wicca, ritualer och sabbats, teorin om magi, övningar. De antika mystiska sanningarna, även den vetenskapliga verkligheten bakom wicca.

https://www.wicca-spirituality.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar