Translate

2021/12/16

44 dagar av häxkonst, dag 28

 ☽✪☾ En bild av en häxas jag-vill-det-nu!

Just nu vill jag ha ett bokpaket av Hella Nathorst-Böös. Jag har sen tidigare; Häxans Trädgård – läkeväxter förr och nu och Häxans handbok för ett giftfritt liv. Och nu önskar jag mig de andra två böckerna av Hella. Och vilka böcker det gäller ser ni här…

Häxans Årstider – magisk trädgård året runt
Om du vill ge din trädgård och vardagen ett magiskt skimmer så läs den här boken. Här berättar häxan hur du tar del av växters visdom hela året. I Häxans årstider - magisk trädgård året runt kan du hämta tillbaka urgammal kunskap som gått förlorad i vårt moderna samhälle. Månad för månad får du inspiration till häxigt pyssel, spådom, tips på förtrollande naturparfymer och fruktbarhetsbullar – allt baserat på växter. Du kommer garanterat se på dina växter med nya ögon när du läst denna bok.

I boken porträtteras drygt sjuttio växter från nordisk trädgård och natur. Här berättas varje växts fascinerande historia och användning i både hälsokurer och magiska ritualer. Med hjälp av boken kan även den som bor i stan följa årshjulet och leva mer i harmoni med naturen. Häxans årstider - magisk trädgård året runt ger en djupare dimension både till din odling och din tillvaro.

Häxans Kokbok - magisk mat från trädgård och natur
Kokboken ger vägledning till vilka växter och andra råvaror som används för olika magiska maträtter. Här finns uråldriga formler och ritualer för att förhöja matens smak och för dess magiska syften. Med bokens recept kan du locka fram din inre häxa och leva lite vildare, friare och med mera njutning, långt från dagens ätstörda samhälle.

Recepten är uppdelade i de fyra årstiderna, så att du alltid kan hämta ingredienser efter årstidsväxlingarna och laga mat som inte tär på Moder Jords resurser. Liksom i Hella Nathorst-Böös' andra böcker kryddas kokboken med historia, folktro och örters läkande egenskaper - allt hämtat från svensk natur och kultur.

I boken finns endast tre icke-vegetariska recept, och de flesta av de 80 recepten är helt veganska.

Ett par kockar, en bartender och några häxor delar också med sig av sina mest förtrollande recept i boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar