Translate

2021/12/25

44 dagar av häxkonst, dag 37

 ☽✪☾ En berömd hedning/häxa!

En berömd häxa, ja men då måste jag ju bara skriva om vår allas rikshäxa Jolanda den tredje, (Rosie Björkman.)

Rosie Björkman/Jolanda den Tredje är en av Sveriges mest kända häxor. Hon har skrivit flera böcker om tarot och häxkonst, om shamanism. Hon håller dessutom kurser i häxtradition och ger föreläsningar. Idag driver hon sin verksamhet i det gamla vattentornet i Blåkulla, Hagalund Solna, som föreningen Jolanda den tredjes vänner hyr av Solna kommun.

Rosie är en av förespråkarna i svensk media för alternativ läkekonst och New Age. Häxkonst, shamanism och sierskor/tarot är hennes specialområden. Mellan åren 1988 och 2009 drev hon butik med det välkända lilla sierskekollektivet Jolanda den Tredje med säte i Gamla Stan, Stockholm. Det var där jag 2000 köpte min allra första tarotlek och hennes bok Jolanda den Tredjes bok om Tarot och häxkonst. Den är en fyllig introduktion till tarotkortens värld, och samtidigt en kurs i häxans väg till självutveckling.

1988-1992 tog Rosie aktiv del i Deertribes shamanutbildning i England, och har sedan dess då och då återvänt dit för att bygga på med kunskap, som hon delar med sig av i Jolanda den Tredjes bok om Häxkonst och Shamanism.

                      Rosie i Veckorevyn 1989 då hon "kom ut" som häxa!

I början på 90-talet hade sierskekollektivet Jolanda den tredje ett eget tv-program på ZTV, 3 timmar direktsändning i veckan, ring in o spå dig. Det hela varade i 2 år, och sista säsongen våren 1994 låg de på ZTV:s tittarmätningar i topp, med 80 000 tittare i veckan. De blev kända i hela sverige och var knutpunkten för alla magi-intresserade i landet.

I år kom nya reviderade upplagan av hennes första bok: “Jolanda den Tredjes bok om Tarot och Häxkonst”, tillsammans med kortleken illustrerad av Hans Arnold. I pdf-filen här kan du läsa om henne i tidningen free, då boken kom tidigare i år.

http://www.free.se/Media/2103/Jolanda_den_tredje_2103.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar